Allt du behöver veta om Apple’s september-event: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPad Mini och mycket mer

Apple fortsätter att ta techvärlden med storm. I mitten av september lanserades bland annat iPhone 13 och iPhone 13 mini efter närmare ett års spekulationer och ryktesspridning. Miljardbolaget själva beskriver produkterna som “nästa generation av världens bästa smartphone”. StarkRelation guidar dig genom alla nya finesser!

 

Det finns alltid en global förväntan inför Apple’s lanseringsevent. I nästan ett år har det spekulerats kring den nya iPhone-modellen iPhone 13 – och i september 2021 kom den efterlängtade lanseringen under deras virtuella event.

 

iPhone 13 och iPhone 13 mini

De stora stjärnorna under eventet var de två nya smartphone-modellerna iPhone 13 och iPhone 13 mini – där den förstnämnda även kommer som Pro och Pro Max. Men vad är det egentligen som är så speciellt med denna modell? Vi listar några av nyheterna nedan: 

 

  • Innehåller den sexkärniga processorn A15 Bionic – som sägs ha 50 % högre prestanda än den tidigare 
  • Större batteri = längre batteritid 
  • Avsevärt utökat lagringsutrymme (grundmodellerna har 128 GB lagringsutrymme – en fördubbling från tidigare modell) 
  • Förbättrade kameror (iPhone 13 sägs ha det mest avancerade dubbelkamerasystemet någonsin) 
  • Avancerad 5G-upplevelse 
  • Kommer i fem färger: rosa, blå, midnatt, stjärnglans och product red

Läs mer om iPhone 13 här!

 

iPhone 13 Pro

Vill du ha den snäppet vassare varianten ska du givetvis satsa på iPhone 13 Pro. Pro-varianten får bland annat den största uppgraderingen någonsin av kamerasystemet och liknar numera vilken proffskamera som helst. Den är byggd på en ny typ av hårdvara som har möjlighet att ta in oändligt med detaljer, och en mjukvara för revolutionerande foto- och filmteknik. iPhone 13 Pro utlovar stor förändring kring hur du fotar och filmar i framtiden!

 

Sjätte generationen iPad Mini – nu med A15 Bionic 

Mini-temat fortsatte även när den nionde generationen iPad presenterades: iPad Mini. Den heltäckande skärmen (8,3-tums Liquid Retina-skärm med smala kanter) utlovar en upplevelse utöver det vanliga. Även denna produkt är utrustad med det ovan nämnda A15 Bionic-chippet – vilket ger ett stort prestandalyft och en ökad batteritid jämfört med tidigare modeller. Läs mer om iPad Mini här! 

 

Utöver iPad Mini lanserades även den nionde generationens iPad, som trots att den “bara” är utrustad med A13-chippet utlovar ett batteri som håller hela dagen. Nytt för i år är att denna modell har stöd för användandet av Apple Pencil. Läs mer om Apple’s nya iPad här!

 

Apple Watch Series 7 – den tåligaste någonsin 

Den nya versionen Apple Watch beskrivs som den tåligaste någonsin, samtidigt som den har större skärm och tunnare kanter. Utöver detta erbjuder den snabbare laddning och bättre ljusstyrka. Finns att beställa från StarkRelation från den 17 september.