Gemensam miljömedvetenhet

Stark Relation miljömedvetenhet

Även om du vill vara uppdaterad genom att skaffa de senaste teknikprylarna hoppas vi på Stark Relation att du gör vad du kan för miljön. Vi är ett telekombolag som värdesätter miljön och vi vill involvera medarbetare, kunder och partners i vårt klimatarbete. Vi berättar om miljöbovarna och ger dig tips på hur du kan leva mer klimatsmart!

 

Många tekniska prylar är större miljöbovar än vad vi egentligen tror. Tvättmaskiner, dammsugare, datorer och mobiltelefoner är några av dem. Eftersom vi arbetar med telefoni är det viktigt för oss att tänka och agera utifrån ett miljöperspektiv. Det gäller såväl produkter som tjänster och hur vi arbetar inom bolaget.

 

Olika sätt för att minska klimatpåverkan

Nyckeln är att samarbeta. Tillverkare bör arbeta utifrån miljövänliga förutsättningar genom att välja mer miljövänliga material och tillverkningsmetoder. Bolag, oavsett bransch, bör ställa krav på samarbetspartners och leverantörer för att tillsammans kunna bidra till en bättre framtid. Som konsument bör du ha ett miljöperspektiv på det du konsumerar, både gentemot produkt och de som står bakom. Inom telekom-branschen finns det några enkla tips som kommer göra att du sover bättre om nätterna. 

 

  1. Företagstelefon och privat telefon i ett. Väl fungerande företagskommunikation kräver skräddarsydda lösningar, det hittar du hos oss.
  2. En smart regel är att om du köper en ny telefon måste den gamla återvinnas. Uppmuntra medarbetare att göra samma sak även utanför arbetsplatsen!
  3. Ha koll på hur service och support ser ut i förhållande till din telefonilösning. Vad händer om den går sönder? Att laga en telefon kan vara mer klimatsmart än att köpa en ny då tillverkning av elektronik kräver fossila energislag.

 

Vad gör vi på Stark Relation

Stark Relation vill dra sitt strå till stacken och arbetar med klimatsmarta processer. Bland annat har kunder och partners möjlighet att lämna in sina gamla telefoner till oss för att slippa den processen. Vi ser till att den återvinns och företaget får självklart ett miljöcertifikat på sin handling. Vi arbetar även med print och dokumenthantering för att sprida molnbaserade lagringstjänster. Vi har ett avtal med SJ eftersom vi hellre åker tåg än flyger. Och sist men inte minst – vi tar oftast en VOI eller promenad till våra möten!