Har ni flyttat upp er växel i molnet?

Molnväxel är ett krångligt begrepp som inte alltid är lätt att förstå sig på. Det finns dock en hel del fördelar med att flytta upp sin växel i molnet. Till skillnad från hårdvaruväxel är molnväxeln internetbaserad och därmed oberoende av ström. Så länge internet finns tillgängligt kommer systemen att fungera.

 

Det är inte lätt att hänga med i den tekniska och digitala utvecklingen och kanske ännu svårare att välja system eller tjänster idag. Om man ser till molnväxel är det något som företag har stor nytta av. Molnväxeln är inte platsbaserad vilket passar bra i vår rörliga och ofta varierande vardag. Det blir enklare för både små och stora företag att hantera inkommande samtal med hjälp av smarta lösningar som gör att inga kontakter faller mellan stolarna. Det bli även enklare vid överlämningar av projekt, sjukdom inom arbetsstyrkan eller i semestertider eftersom det är enkelt och smidigt att koppla samtal.

 

Genom att flytta upp sin växel i molnet kan man kombinera olika typer av telefoni som fasta telefoner, mobiler och softphone. Med softphone menas telefonilösningar i dator. Allt som lagras på enheterna går alltså att nå oberoende av tid, plats och enhet vilket förenklar vardagen för många. Om man reser mycket i sitt jobb, besöker kunder eller ibland jobbar hemifrån behöver man aldrig oroa sig för att inte ha allt på plats utan det uppdateras hela tiden i molnet.

 

Som företag är det viktigt att utgå från just era behov i frågan om att flytta upp er växel i molnet. Molnväxeln riktar sig mot företag som har ett mobilt arbetssätt och som vill förenkla sin telefoni internt och externt. Det finns många olika lösningar på marknaden, alla med olika funktioner och mer eller mindre avancerade. För mindre företag med fokus på kommunikation finns det lättanvända kommunikationstjänster i molnet. Det finns också mer avancerade system som möjliggör integration med andra system för företag med behov. Att flytta upp sin växel i molnet bidrar till mer öppna, effektiva och tillgängliga företag.


Fem fördelar med att flytta upp sin växel i molnet:

  • Molnbaserade lösningar är alltid uppdaterade.
  • Det finns obegränsat med utrymme vilket innebär att framtida expansion inte är ett problem.
  • Med molnväxel når alla sin data var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst.
  • Molnväxeln är inte beroende av ström, däremot bra internetuppkoppling.
  • Det är enklare att erbjuda skräddarsydda lösningar för just ert företag.

 

Vill ni flytta upp er växel i molnet? Som operatörsoberoende kan ni vara trygga med att vi hittar rätt lösning och system utifrån just era behov.