IT-trender att ha koll på under 2020 – med fokus på telefoni

IT-trender 2020 med fokus på telefoni

Nytt år, nya möjligheter! Den digitala utvecklingen fortsätter i raketfart och Stark Relation listar de trender vi tror kommer vara starka år 2020. Ett utvecklat 5G-nät, igenkänningsteknik och skräddarsydda lösningar är några av de trender som kommer vara i fokus 2020. Läs mer nedan! 

 

5G byggs ut internationellt


5G-nätet är inget nytt under solen, men det stora genombrottet beräknas komma under 2020. 5G är snabbare jämfört med det hittills dominerande 4G-nätet, och tillåter även enheter att hänga med i mjukvaruutvecklingen då nätverket är kraftfullare. Tekniken bakom 5G erbjuder till exempel möjlighet till självstyrande bilar och utveckling av telemedicin!


Att genombrottet för 5G beräknas komma 2020 beror på att nätet byggs ut internationellt, från att tidigare bara ha varit starkt i vissa delar av världen. I samband med utökningen av 5G kommer användningen av 3G-nätet troligen minska, och kanske även försvinna från vissa operatörers telefoni-erbjudanden. 

 

Igenkänningsteknik ökar – krångliga lösenord minskar

Versaler, siffror och specialtecken – är du trött på långa och komplicerade lösenord? Faktiska lösenord är snart ett minne blott, då igenkänningstekniken utvecklas mer och mer. Igenkänningsteknik, även kallad biometri, innefattar allt från ansiktsigenkänning till fingeravtrycksavläsning – och möjliggör därmed inloggning via kroppen. Framför allt ansiktsigenkänning, som vi redan hittar hos bland annat iPhones FaceID, förväntas expandera stort 2020 då det ses som ett säkrare alternativ i jämförelse med fingeravtryck. 

 

Skräddarsydda lösningar – individualiteten i fokus 


Det finns inte längre tid för mobiler, växellösningar eller abonnemang som inte är anpassade utifrån individen – år 2020 är det skräddarsydda lösningar som gäller. 

Att använda digitala medel på ett sätt som passar just dig och ditt företag kommer att vara a och o under kommande decennium, då det sparar tid och pengar. En skräddarsydd telefonilösning gör att du kan ligga i framkant i den digitala världen! Du har väl koll på att Stark Relation gör en behovsanalys för att kunna skräddarsy rätt lösning just för ditt företags behov? Trygghet, tillgänglighet och kvalitet är vår vision! 

 

Hälsodata i mobilen – och ökad datasäkerhet 

Redan idag finns möjlighet att lagra hälsodata i mobilen: exempelvis blodgrupp, andningsfrekvens och allergier. Mängden hälsodata du kan spara i mobilen utvecklas dagligen och visionen sägs vara att kunna utesluta vissa vårdbesök genom att istället låta mobilen göra personliga och automatiska hälsoanalyser. 

I samband med en ökning av personlig information i våra digitala enheter förväntas datasäkerheten öka ytterligare. Ett exempel på ökad dataintegritet är GDPR-lagen som började gälla fullt ut 2018, men även utökade policys inom sociala medier och andra jättar på internet. 

 

Digitala omdömen – på Google och sociala medier 

Behöver ditt företag en extra knuff på kundfronten? Då kan ett positivt digitalt omdöme vara den avgörande faktorn för en potentiell kunds val. Att uppmana nöjda kunder att skriva positiva omdömen på sökmotorer och sociala medier – i form av kommentarer – är därmed en god idé. År 2020 fortsätter konsumenterna nämligen att välja företag baserat på hur de uppfattar företagen på internet samt på vad tidigare kunder tycker om företaget eller tjänsten. 

Vi på Stark Relation använder #starkarelationer på Instagram för att hylla personer som betytt mycket för oss på vår resa. Kika in hashtaggen och ta del av våra #starkarelationer!