Samtalen minskar och surfen ökar

Stark Relation uppdaterar om företagsabonnemang

Under de senaste åren har privatpersoner ringt färre samtal och surfat mer, en trend som smittat av sig i företagsvärlden. Idag surfar anställda betydligt mer på sina företagstelefoner medan samtalen minskar. Det innebär att företag bör ha en anpassad telefonilösning som medför att era anställda alltid är uppkopplade och nåbara.

 

Enligt en studie av Tele2, baserat på företagets egen data, framgår det att mobilsurf inom företagsabonnemang ökat med 44 % sedan förra året. Medan mobilsurf ökar har samtal minskat med 5 %. Detta är ett resultat av att företagsvärlden blivit allt mer digital och en anledning till att företag bör se över sin telefoni. Företagsabonnemang kan vara fördelaktigt då det innebär utökade abonnemangstjänster, samlade företagsnummer och bättre koll på kostnader.

 

I en digital företagsvärld krävs dock flexibilitet och garanterad uppkoppling. Något som ställer höga krav på leverantörer. Ökad användning går hand i hand med smarta och anpassade lösningar. Många arbetar från sin smartphone och idag finns det många digitala kommunikationslösningar som tagit över samtalsfunktionen. Därför har vi på Stark Relation tagit fram 4 punkter att fundera över när ni vill uppdatera er företagstelefoni. Stå inte bredvid och se på den digitala utvecklingens möjligheter, anamma dem istället!

 

✔️ Branschanpassade mobiltelefoner

Vilka funktioner är viktiga för företaget? Olika branscher kräver olika mobiltelefoner. Om företagstelefonerna främst kommer användas på kontoret behöver de med stor sannolikhet inte vara lika tåliga som om de används i ett mer fysiskt yrke.

 

✔️ Support och service

Vad händer om företagsmobilen går sönder? Ha koll på vad som gäller när det kommer till service och support. Se över företagets arbetsrutiner och arbetstider och jämför med leverantörens. Vi på Stark Relation är måna om att ge våra kunder god support och service vilket gör att våra kunder kan fokusera på deras kärnverksamhet.

 

✔️Molnbaserad lösning eller inte?

Den största skillnaden mellan molnbaserade lösningar och fasta växlar berör uppstartskostnaden och säkerheten. Tänk långsiktigt! 

 

✔️Säkerhet och mobilpolicy

Vad gäller på företaget? Hur ska mobilerna användas och hur skyddad är företagets information? Implementera en mobilpolicy som vägleder medarbetarna.

 

Vill ni kliva in i den digitala utvecklingen? 

Hör av er till oss på Stark Relation.