Välj en sida
Uppdatera, starta om eller skaffa ny?

En seg mobil, laptop som hänger sig eller glapp i hörlurarna? Vi blir alltmer beroende av snabba metoder och lösningar. Detta ställer krav på att enheterna vi använder dagligen fungerar friktionsfritt. En dator som hänger sig eller en mobil med seg programvara ställer vardagen på sin spets – speciellt om du använder produkten i arbetsrelaterade sammanhang. Vi på StarkRelation ger dig våra bästa råd kring hur du enkelt kan avgöra om enheten går att rädda eller om det är dags att köpa en ny. 

 

Identifiera problemet 

Det första du bör göra när tekniken strular är att identifiera problemet. Tycks det vara programvaran som krånglar? Är det enhetens hölje – exempelvis skärm, tangentbord eller baksida – som inte fungerar? När du har identifierat problemet är det lättare att avgöra om det krävs inre åtgärder för att rädda programvaran eller en yttre åtgärd som att byta skärm. 

 

Starta om enheten – och låt den vara avstängd 

I de allra flesta fall kan det hjälpa med något så enkelt som att starta om enheten. Teknik kan bli överbelastad och överhettad vid användning av tunga program, något som i regel löser sig med en omstart. Värt att tänka på är även att tekniska produkter mår bra av att vara avstängda under en längre tid ibland – kanske kan du låta datorn vila under natten? 

 

Uppdatera enheten

Om en omstart inte fungerar kan programvaran behöva uppdateras. De flesta moderna enheter signalerar via notiser när det är dags, annars kan du genomföra det manuellt via produktens inställningar. Uppdateringen kan ta lite tid så planera väl! Starta exempelvis inte en ny uppdatering av datorn tio minuter innan ett viktigt möte.

 

Tips! Oftast behöver din enhet vara kopplad till en strömkälla vid uppdatering.

 

Glapp i hörlurarna? Gör rent hörlursuttaget!

Hörlurar som glappar när du lyssnar på musik, podcast eller annat ljudmaterial kan lätt förstöra ljudupplevelsen. Vid videosamtal kan glappande hörlurar dessutom orsaka kommunikationssvårigheter. Problemet kan dock ofta lösas med ett snabbt och enkelt knep – att göra rent hörlursuttaget på telefonen.

 

Så här gör du rent ditt hörlursuttag:

  • Använd en tandpetare eller ett annat smalt föremål. Var försiktig så att föremålet inte bryts av och fastnar i jacket vid rengöring
  • Undvik att göra rent uttaget med tops! Bomullen fastnar lätt och bidrar då med ytterligare glapp

 

Tips! Även du som använder trådlösa hörlurar bör göra rent hörlurarna regelbundet. Det tenderar att fastna mycket smuts i hörselsnäckan som försämrar ljud samt samlar bakterier.

 

Om du har en enhet som trots ovanstående tips inte fungerar kan det vara dags att införskaffa en ny. Vi på StarkRelation hjälper dig gärna med en skräddarsydd lösning som passar dina behov och önskningar. Tack vare att vi är en operatörsoberoende återförsäljare erbjuder vi hårdvara från ett flertal distributörer – och kan lägga fokus på mjuka värden som god service, användarvänlighet och trygghet. Kontakta oss så berättar vi mer!

20 september, 2023

Du kanske också gillar…

StarkRelation

S:t Göransgatan 84

112 38 Stockholm

Lär känna oss

Med vår långa & breda erfarenhet inom telefonilösningar kan vi hjälpa er att skapa en trygg, enkel och användarvänlig miljö. Vi är en operatörsoberoende återförsäljare som hjälper små och medelstora företag med val av operatör, växelfunktioner och andra tjänster som är viktiga för deras verksamhet.