Välj en sida
Batteritid – så får du din iPhone att hålla längre

För att få batteriet på telefonen att hålla hela dagen finns det mycket du kan göra genom att ändra dina inställningar. Allmänna knep som att minska skärmstyrkan eller stänga av appar som inte används kommer räcka en bit, men inte hela vägen. Stark Relation listar de fyra bästa knepen för att minska batteriförbrukningen på din iPhone!

 

Appaktiviteter i bakgrunden

Det första tipset som minskar batteriförbrukningen är att stänga av funktionen “Appaktiviteter i bakgrunden”. När inställningen är på innebär det att dina appar automatiskt uppdaterar sitt innehåll vid anslutning mot Wi-Fi eller mobildata, oavsett om apparna är igång eller inte. Detta innebär en konstant aktivitet av apparna, vilket drar mycket ström i onödan. För att minska batteriförbrukningen finns det olika alternativ – antingen stänger du av funktionen manuellt för de appar som inte ska uppdateras automatiskt, eller så väljer du alternativet “Av” för att stänga av funktionen helt. 

 

Siri och sökning

En iPhone har otroligt många spexiga funktioner – men är det nödvändigt att alltid ha dessa påslagna? Svaret beror självklart på vad du vill få ut av din telefon, men en funktion som kan tyckas överflödig är “Siri och sökning”. I sin helhet innebär det att Siri föreslår sökalternativ när du söker på något i telefonen, på Google eller i låst skärmläge. För att spara batteri går du in på inställningar och väljer kategorin “Hjälpmedel” → “Siri och sökning” och slår av alla funktioner under rubriken “Siri-förslag”. Ett enkelt knep för minskad strömförbrukning!

 

3D-illusion på iPhone

Tekniken utvecklas ständigt och telefonerna är inget undantag. De nya uppdateringarna till iPhone vinner ibland mer stilpoäng än vad de är funktionella. Exempelvis har vi parallaxeffekten som är en 3D-illusion som sker i bakgrunden när du bläddrar bland appar. Det skapar ett häftigt djup – men drar mycket ström. För att stänga av effekten samt minska rörelse överlag i telefonen går du in på inställningar och väljer “Hjälpmedel” → “Rörelse” → Minska rörelse”. Inställningen ändrar användarupplevelsen i sin helhet, men är perfekt om du behöver mer batteritid och mindre spex!

 

Optimerad batteriladdning

Sist men inte minst vill vi på Stark Relation tipsa om att optimera batteriladdningen för att spara batteritid idag – och maxa dess hållbarhet framöver. Gå in på inställningar → “Batteri och batterihälsa” och aktivera “Optimerad batteriladdning”. Inställningen möjliggör att batteriet åldras långsammare då telefonen lär sig hur mycket och ofta den vanligtvis laddas. Telefonen kan sedan anpassa sig själv till att inte nå maxgränsen för laddning innan du kan använda telefonen. Logiken bakom inställningen är något komplicerad – men genom att aktivera funktionen får batteriet en längre livslängd vilket är ett mer hållbart sätt att använda telefonen.

21 september, 2023

Du kanske också gillar…

StarkRelation

S:t Göransgatan 84

112 38 Stockholm

Lär känna oss

Med vår långa & breda erfarenhet inom telefonilösningar kan vi hjälpa er att skapa en trygg, enkel och användarvänlig miljö. Vi är en operatörsoberoende återförsäljare som hjälper små och medelstora företag med val av operatör, växelfunktioner och andra tjänster som är viktiga för deras verksamhet.