Välj en sida
Minskad skärmtid under semestern

Telefonen har blivit en stor och viktig del av vår vardag och vårt arbetsliv. Det kan dock vara klokt att lägga ifrån sig den under semestern för att finna tid till att njuta av sommarens alla godbitar – samt hinna värna om sina relationer. Vi på Stark Relation tipsar om hur du kan minska skärmtiden med fyra snabba och enkla inställningar! 

 

Planera med inställningen “Skärmfri tid”  

Det första tipset är att låta mobilen göra jobbet åt dig – mobilen är nämligen smartare än vi tror. Med inställningen “Skärmfri tid” kan du ställa in hur länge mobilens appar får vara på och när de ska stängas av. Med inställningen är det även möjligt att schemalägga en stund helt utan mobilen, vilket kan vara perfekt att göra under grillfesten eller brunchen i solen. Testa denna inställning för ett mer närvarande och uppmärksamt sinne! 

 

Begränsningar och möjligheter med flygplansläge

Det är svårt att förneka hur många användningsområden mobilen har – den är vår kalkylator, anteckningsbok, tv och sist men inte minst vår kamera. Därför kan det vara extra svårt att lägga den på hyllan. Vårt nästa tips är därmed att aktivera flygplansläget för att fortfarande kunna använda mobilen som ett värdefullt verktyg. Flygplansläget hindrar samtal, sms och internetåtkomst men tillgången till appar som kameran och anteckningsboken är densamma. 

 

“Stör ej” 

En mildare variant av flygplansläget är “Stör ej”-funktionen. Med denna påslagen är alla mobilens funktioner tillgängliga och det är möjligt att bli kontaktad via telefon eller sms – men bara ifall uppringaren ringer dig mer än två gånger. Vill du att dina nära och kära ska kunna ringa dig finns möjligheten att avaktivera funktionen på deras kontakter, något som vi på Stark Relation tycker är bra och viktigt. Med denna inställning kommer därmed endast viktiga samtal fram – och du slipper onödiga notiser från sms eller messenger samtidigt som du är uppkopplad mot internet.

 

Stäng av notiser 

Telefonens största stressfaktor må vara notiser som plingar och vibrerar konstant. Det kan därför vara en god idé att reflektera kring om alla appar behöver ha på sina notiser under sommaren. Tänk över vilka appar du kan ta ledigt från och stäng av notiserna i inställningar. För att inte missa viktiga mail eller sms föreslår vi även att planera in en specifik tidsram som är tillägnad för att gå igenom mail, sociala medier och dylikt.

 

Sammantaget är lösningen på minskad skärmtid att planera in tidsramar och reflektera över vad du vill få ut av din telefon. Vi uppmanar dig även att utforska inställningar som kan hjälpa dig att minska din skärmtid – för att du ska få mer tid för semester.

 

#starkarelationer #skärmfritid

21 september, 2023

Du kanske också gillar…

StarkRelation

S:t Göransgatan 84

112 38 Stockholm

Lär känna oss

Med vår långa & breda erfarenhet inom telefonilösningar kan vi hjälpa er att skapa en trygg, enkel och användarvänlig miljö. Vi är en operatörsoberoende återförsäljare som hjälper små och medelstora företag med val av operatör, växelfunktioner och andra tjänster som är viktiga för deras verksamhet.