Välj en sida
Säkrare i molnet

Vi har tidigare skrivit om molnbaserade tjänster. Det är inte bara smidigare, mindre krångligt och ekonomiskt fördelaktigt att använda sig av molnbaserade tjänster utan det är även säkrare. Ta vara på molnets möjligheter och släpp den fysiska servern genom att kliva in i molnets säkrare utrymme.

 

Förutom att teknisk utveckling idag pekar på att molnbaserade tjänster är säkrare än fysiska servrar slipper ni även ta ansvar för servicen i molnet. Detta i och med att molnbaserade tjänster uppdateras automatiskt och därmed inte kräver mellanhänder. Förbättrad säkerhet och användningen av molnbaserade tjänster bidrar även till ökad produktivitet och friare sätt att arbeta på utan att säkerheten påverkas. Molnbaserade tjänster gör det möjligt att få tillgång till sitt arbete oberoende av plats på ett säkert sätt.

 

Molntjänster innebär även tydliga rutiner och dokumenterade säkerhetsprocesser för driften vilket gör att ni slipper oroa er för att servrar ska krascha och eliminera all dokumentering. Molnbaserade tjänster har stor kapacitet och undviker därmed problem som att företagets egna internetanslutning slås ut om det blir överbelastat. Molntjänster innebär dessutom kontinuerliga backuper som lagras på säkra platser. Med uppdaterade och aktuella backuper kan data enkelt återskapas.

 

Det finns dock vissa aspekter som är viktiga att ta hänsyn till när det kommer till molnbaserad säkerhet. Trots att själva tjänsten är säker är det vanligt att företag missar att skapa och informera sina anställda om vilka riktlinjer som gäller för användning av externa applikationer. Som företag är det viktigt att upprätta policys för vad som får delas med kollegor och externa parter för att maximera en säker molnbaserad tjänst.

 

3 anledningar till att molnbaserade tjänster är säkrare

  1. Det utesluter installationer och köp av nya servrar vilket resulterar i att ni som företag får en helhetssyn över er egen datasäkerhet.
  2. Bättre skyddad data och uppdateringar som gör att ni inte förlorar värdefull data.
  3. Molnbaserade tjänster kan skräddarsys efter just ditt företags behov och därmed även utifrån den säkerhetsnivå just ni behöver.

 

Läs mer om molnbaserade tjänster här och kontakta oss om ni vill veta mer om vilka tjänster vi erbjuder.

21 september, 2023

Du kanske också gillar…

StarkRelation

S:t Göransgatan 84

112 38 Stockholm

Lär känna oss

Med vår långa & breda erfarenhet inom telefonilösningar kan vi hjälpa er att skapa en trygg, enkel och användarvänlig miljö. Vi är en operatörsoberoende återförsäljare som hjälper små och medelstora företag med val av operatör, växelfunktioner och andra tjänster som är viktiga för deras verksamhet.