Välj en sida
Tre starka tech-tips till din iPhone – som inte kräver någon app!

Teknikbranschen är i ständig utveckling. Appar, programuppdateringar och andra smarta hjälpmedel tillkommer med jämna mellanrum för att underlätta vardagen för teknikanvändare. Vi på Stark Relation älskar smarta lösningar och tror stenhårt på att det ska vara enkelt att anamma nya uppdateringar och tekniktrender. Därför listar vi tre av våra favoritfunktioner inom tech och teknik nedan! 

 

Gör medicinsk information i mobilen tillgänglig för sjukvårdspersonal 

iPhone-användare kan göra medicinsk information tillgänglig för ambulans- och sjukvårdspersonal, utan att mobilen kräver ett lösenord. Detta kan komma att spela en avgörande roll om en nödsituation skulle vara framme då funktionen tillhandahåller aktuell medicinsk information snabbt och enkelt. 

 

Hur gör jag medicinsk information tillgänglig i mobilen?

  1. Öppna den befintliga appen Hälsa i din iPhone
  2. Tryck på dina initialer till höger om “Sammanfattning”. Du ges nu två alternativ, Hälsoprofil och Medicinskt ID
  3. Skriv in din information vid båda alternativen. Under Medicinskt ID kan du ange hälsotillstånd, allergier och reaktioner samt övriga medicinska anteckningar
  4. Skriv in informationen du vill ska visas vid låsskärm och aktivera sedan ”Visa på låsskärm”. Klart!

 

Ring SOS-samtal med kortkommando 

Även denna funktion gäller för dig med iPhone och kräver ingen applikation. Funktionen möjliggör samtal till SOS Alarm utan att du varken behöver låsa upp mobilen eller skriva in ett nödnummer. Detta är ett snabbt och diskret sätt att kopplas till SOS Alarm vid eventuell fara. 

 

Hur ringer jag ett SOS-samtal via kortkommando?

  1. Tryck fem gånger på sidoknappen (den så kallade låsknappen)
  2. Dra därefter reglaget till Nödsamtal SOS. Ditt samtal kommer nu att kopplas direkt till SOS Alarm

 

Sätt sovtimer – somna till musik, podcast och ljudböcker

Tillhör du dem som älskar att somna med podcast, ljudbok eller musik i öronen? Med din iPhone kan du sätta en timer som gör att appen du spelar från tystnar vid angiven tid. Du kan applicera funktionen på allt från iPhones musikbibliotek, till externa appar som Spotify och SoundCloud. 

 

Så sätter du timer på din ljuduppspelning:

  1. Öppna den befintliga appen Klocka i din iPhone
  2. Sätt tid för timern. Tiden anger hur länge du vill att mobilen ska spela din musik eller din ljudbok
  3. Klicka på “När tiden går ut”, scrolla sedan längst ned och välj “Sluta spela”. När du startar timern kan du lyssna på valfri uppspelning tills dess att tiden på timern tar slut – då avslutas ljuduppspelningen automatiskt! 

 

På vår Instagram (Stark Relation) hittar du fler tech-tips. Där hittar du även hashtagen #starkarelationer där vi på Stark Relation lyfter personer som varit extra betydelsefulla för oss under vår resa. Vi älskar #starkarelationer! 

21 september, 2023

Du kanske också gillar…

StarkRelation

S:t Göransgatan 84

112 38 Stockholm

Lär känna oss

Med vår långa & breda erfarenhet inom telefonilösningar kan vi hjälpa er att skapa en trygg, enkel och användarvänlig miljö. Vi är en operatörsoberoende återförsäljare som hjälper små och medelstora företag med val av operatör, växelfunktioner och andra tjänster som är viktiga för deras verksamhet.